Service

waarom trimmen?
In feiten is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen!

Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

wij werken in het trimsalon met de was/blaas methode bij de ontwollers en de kortharige vachten, dit omdat er dan enkel de wol word uitgewassen en geblazen die los zit en dus weg mag.

ook is deze methode huid en vachtvriendelijk. achteraf word alles nog een nagekamd met een groffe kam.tips voor een aangename trimbeurt voor de hond


Zorg ervoor dat de hond goed is uitgelaten vlak voordat de hond gebracht wordt.


neem ook altijd hondenpoepzakjes mee als u de hond hier op het terrein uitlaat.


geef de hond geen eten vlak voor hij/zij naar het trimsalon komt.


als de hond medische problemen heeft laat dit dan ook even weten, zo kunnen wij er rekening houden en word het een aangename trimbeurt voor de hond.

tips voor een aangename trimbeurt.

 

  • leg in de reismand/transportbak van de kat een dekentje of handdoek met de geur van de kat.

 

  • hebt u meerdere katten in huis en worden ze gewassen?neem dan een t-shirt of handdoek mee waarop de geur van de katten hangt zo kan u ruzie in het huishouden voorkomen.

 

  • als u kat tijdens stress momentjes nogal snel durft plassen is het raadzaam om een half uurtje voor vertrek naar het trimsalon de kattenbak even te verversen, katten doen namelijk niets liever dan op een net schoongemaakte kattenbak gaan en een lege blaas is aangenamer voor de kat tijdens de trimbeurt.

 

  • als de kat medische problemen heeft, laat dit dan even weten zodat we er rekening mee kunnen houden tijdens de trimbeurt.

 

 

 

waarom kattentrimmen

 

  • u heeft geen tijd of u weet zig geen raad meer met al dat kattenhaar.
  • u kat heeft klitten, schilfers, een vette vacht,....

 

 

wat gebeurt er in het trimsalon

 

  • katten worden hier ontdaan van hun klitten/ vilt op een diervriendelijke manier
  • er word gewerkt op het tempo van de kat.
  • als de klitten te erg zijn dan word de kat geschoren!

 

 

honden en katten worden nooit verdoofd in het trimsalon!!!!!!!!!!!!!!